QR Code
Нет данных
Нет данных
Нет данных
Нет данных
ТКА.pdf

Заявка на обновление образовательной программы

"Қожа Ахмет Ясауи атындағы Халықаралық Қазақ-Түрік университеті" мекемесінің "Түркістан Ахмет Ясауи кәсіби колледж" филиалы направляет обновленную образовательную программу для размещения в Реестре технического и профессионального, послесреднего образования по специальности 10130300 Тамақтандыруды ұйымдастыру, квалификации/ям, 3W10130301 Кондитер-безендіруші, 3W10130302 Аспазшы, 4S10130303 Технолог.

ID обновляемой ОП в Реестре: 21885

Өзгерістер түрлері ББ қолданыстағы редакциясы ББ жаңартылған редакциясы Өзгерістер пайызы
1 Оқыту нәтижелерін және модульдер блогы (пәндер циклі) бойынша кредиттердің жалпы санын сақтай отырып, кредиттердегі модульдің (пәннің) еңбек сыйымдылығының көлемін өзгерту КМ 7. Шикізат ерекшеліктерін ескере отырып, бастапқы механикалық аспаздық өңдеуді орындау. КМ 7. Түрлі тәсілдерді қолдана отырып, өнімдерді алғашқы аспаздық және жылумен өңдеуді орындау
КМ 9. Аспаздар бригадасының ағымдағы қызметін ұйымдастыру және бақылау КМ 9. Емдік және мектепте тамақтануғ а арналған тағамдарды дайындау
КМ 10. Тамақтандыруды ұйымдастырудың негізгі өндірісінің ағымдағы қызметін басқару КМ 10. Заманауи ұлттық аспаздық өнердегі инновациялық бағыттарды меңгеру
- Базалық модуль қосылды
2 Модульдер блогы (пәндер циклі) бойынша оқыту нәтижелерінің жалпы санынан оқыту нәтижелерін өзгерту немесе қосу ОН 7.2. Көкөністерге, балыққа, етке және ауылшаруашылық құс етіне алғашқы механикалық аспаздық өңдеуді қолдану. ОН 7.2. Көкөністерден, жемістер мен саңырауқұлақтардан тағамдар дайындау. 7
ОН 7.3. Көкөністер мен етті механикалық аспаздық өңдеу үшін қолданылатын жабдықтарды жіктеңіз және оларды пайдалану. ОН 7.3. Балық пен теңіз өнімдерінен тағамдар дайындау. 7
ОН 9.1. Аспаздар бригадасының жұмысын ұйымдастыру. ОН 9.1. Емдік тамақтану үшін тағамдар мен аспаздық өнімдерді дайындау. 7
ОН 9.2. Аспаздар бригадасы біліктілігін арттыру, аспаздық өнімдерді дайындаудың заманауи технологияларын танысу. ОН 9.2. Мектепте тамақтануға арналған тағамдар мен аспаздық өнімдерді дайындау. 7
ОН 10.1. Тағамды термиялық өңдеудің заманауи сәнді әдістерін қолдану. ОН 10.1. Заманауи аспаздық өнердегі инновациялық бағыттарды пайдалану. 7
ОН 10.2. Тамақтандыруды ұйымдастырудың негізгі өндірісі процестерінің тиімділігін бақылау және бағалау. ОН 10.2. Тағамды термиялық өңдеудің заманауи сәнді әдістерін қолдану. 7
ОН 2.2. Ақпараттық-анықтамалық және интерактивті веб-порталдардың қызметтерін пайдалану. ОН 2.2. Кәсіби қызметте жасанды интеллект технологияларын қолдану 7
ОН 3.1. Торттардың дайындамаларын пішіндеу, жинау, рецепттер мен технологиялық нұсқауларды қолдану. ОН 3.1. Кремдер дайындау. 7
ОН 3.2. Мусс торттарын жасау технологиясының ерекшеліктерін қолдану (шикізат, жабдық, құрал-жабдықтар, өндіріс шарттары). ОН 3.2. Өнімдерді безендіру үшін шоколадты дайындауды орындау. 7
ОН 3.3. Кондитерлік өнімдерді безендіру және безендіру әдістерін қолдана отырып, декор элементтерін мүсіндеу. ОН 3.3. Тоқбасарларды дайындау және безендіру. 7
- БМ бойынша ОН 1.1-ОН 1.3 қосылды 20
3 Құзыреттерді өзгерту Заманауи компьютерлік технологияларды, ақпаратты сандық өңдеу әдістерін қолдану. Заманауи компьютерлік технологияларды, ақпаратты сандық өңдеу әдістерін қолдану және оларды жетілдірудегі жасанды интеллекттің рөлін ұйымдастыру. 7
Дайын өнімді орау. Дайын өнімнің сапасына және сақтау талаптарына сәйкес орауды жүзеге асыру. 7
Қ 10. Бұйымдардың күрделі түрлерін құрастыру және көркемдік әрлеу. Қ 10. Безендіруге арналған жартылай фабрикаттарды дайындау және дайын өнімді безендіру. 15
4 Мәтінді техникалық түзету жоқ жоқ

Наличие лицензии по данной специальности: Бар

Руководитель: Кенжалиев Алтынбек Турлыбиулы

Исполнитель: Еркебалаев Даурен Назымханович
Сотовый телефон: 87013496171
Адрес электронной почты: dauren_717@mail.ru