Заявка на обновление образовательной программы
"Қожа Ахмет Ясауи атындағы Халықаралық Қазақ-Түрік университеті" мекемесінің "Түркістан Ахмет Ясауи кәсіби колледж" филиалы направляет обновленную образовательную программу для размещения в Реестре технического и профессионального, послесреднего образования по специальности 10130300 Тамақтандыруды ұйымдастыру, квалификации/ям, 3W10130301 Кондитер-безендіруші, 3W10130302 Аспазшы, 4S10130303 Технолог.
ID обновляемой ОП в Реестре: 21885
| № | Өзгерістер түрлері | ББ қолданыстағы редакциясы | ББ жаңартылған редакциясы | Өзгерістер пайызы |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Оқыту нәтижелерін және модульдер блогы (пәндер циклі) бойынша кредиттердің жалпы санын сақтай отырып, кредиттердегі модульдің (пәннің) еңбек сыйымдылығының көлемін өзгерту | КМ 7. Шикізат ерекшеліктерін ескере отырып, бастапқы механикалық аспаздық өңдеуді орындау. | КМ 7. Түрлі тәсілдерді қолдана отырып, өнімдерді алғашқы аспаздық және жылумен өңдеуді орындау | |
| КМ 9. Аспаздар бригадасының ағымдағы қызметін ұйымдастыру және бақылау | КМ 9. Емдік және мектепте тамақтануғ а арналған тағамдарды дайындау | |||
| КМ 10. Тамақтандыруды ұйымдастырудың негізгі өндірісінің ағымдағы қызметін басқару | КМ 10. Заманауи ұлттық аспаздық өнердегі инновациялық бағыттарды меңгеру | |||
| - | Базалық модуль қосылды | |||
| 2 | Модульдер блогы (пәндер циклі) бойынша оқыту нәтижелерінің жалпы санынан оқыту нәтижелерін өзгерту немесе қосу | ОН 7.2. Көкөністерге, балыққа, етке және ауылшаруашылық құс етіне алғашқы механикалық аспаздық өңдеуді қолдану. | ОН 7.2. Көкөністерден, жемістер мен саңырауқұлақтардан тағамдар дайындау. | 7 |
| ОН 7.3. Көкөністер мен етті механикалық аспаздық өңдеу үшін қолданылатын жабдықтарды жіктеңіз және оларды пайдалану. | ОН 7.3. Балық пен теңіз өнімдерінен тағамдар дайындау. | 7 | ||
| ОН 9.1. Аспаздар бригадасының жұмысын ұйымдастыру. | ОН 9.1. Емдік тамақтану үшін тағамдар мен аспаздық өнімдерді дайындау. | 7 | ||
| ОН 9.2. Аспаздар бригадасы біліктілігін арттыру, аспаздық өнімдерді дайындаудың заманауи технологияларын танысу. | ОН 9.2. Мектепте тамақтануға арналған тағамдар мен аспаздық өнімдерді дайындау. | 7 | ||
| ОН 10.1. Тағамды термиялық өңдеудің заманауи сәнді әдістерін қолдану. | ОН 10.1. Заманауи аспаздық өнердегі инновациялық бағыттарды пайдалану. | 7 | ||
| ОН 10.2. Тамақтандыруды ұйымдастырудың негізгі өндірісі процестерінің тиімділігін бақылау және бағалау. | ОН 10.2. Тағамды термиялық өңдеудің заманауи сәнді әдістерін қолдану. | 7 | ||
| ОН 2.2. Ақпараттық-анықтамалық және интерактивті веб-порталдардың қызметтерін пайдалану. | ОН 2.2. Кәсіби қызметте жасанды интеллект технологияларын қолдану | 7 | ||
| ОН 3.1. Торттардың дайындамаларын пішіндеу, жинау, рецепттер мен технологиялық нұсқауларды қолдану. | ОН 3.1. Кремдер дайындау. | 7 | ||
| ОН 3.2. Мусс торттарын жасау технологиясының ерекшеліктерін қолдану (шикізат, жабдық, құрал-жабдықтар, өндіріс шарттары). | ОН 3.2. Өнімдерді безендіру үшін шоколадты дайындауды орындау. | 7 | ||
| ОН 3.3. Кондитерлік өнімдерді безендіру және безендіру әдістерін қолдана отырып, декор элементтерін мүсіндеу. | ОН 3.3. Тоқбасарларды дайындау және безендіру. | 7 | ||
| - | БМ бойынша ОН 1.1-ОН 1.3 қосылды | 20 | ||
| 3 | Құзыреттерді өзгерту | Заманауи компьютерлік технологияларды, ақпаратты сандық өңдеу әдістерін қолдану. | Заманауи компьютерлік технологияларды, ақпаратты сандық өңдеу әдістерін қолдану және оларды жетілдірудегі жасанды интеллекттің рөлін ұйымдастыру. | 7 |
| Дайын өнімді орау. | Дайын өнімнің сапасына және сақтау талаптарына сәйкес орауды жүзеге асыру. | 7 | ||
| Қ 10. Бұйымдардың күрделі түрлерін құрастыру және көркемдік әрлеу. | Қ 10. Безендіруге арналған жартылай фабрикаттарды дайындау және дайын өнімді безендіру. | 15 | ||
| 4 | Мәтінді техникалық түзету | жоқ | жоқ |
Наличие лицензии по данной специальности: Бар
Руководитель: Кенжалиев Алтынбек Турлыбиулы
Исполнитель: Еркебалаев Даурен Назымханович Сотовый телефон: 87013496171 Адрес электронной почты: dauren_717@mail.ru