QR Code
Нет данных
Нет данных
Нет данных
Нет данных
Аспазшы.pdf

Заявка на обновление образовательной программы

"Шымкент аграрлық-техникалық колледжі" МКҚК направляет обновленную образовательную программу для размещения в Реестре технического и профессионального, послесреднего образования по специальности 10130300 Тамақтандыруды ұйымдастыру, квалификации/ям, 3W10130302 Аспазшы.

ID обновляемой ОП в Реестре: 18804

Өзгерістер түрлері ББ қолданыстағы редакциясы ББ жаңартылған редакциясы Өзгерістер пайызы
1 Оқыту нәтижелерін және модульдер блогы (пәндер циклі) бойынша кредиттердің жалпы санын сақтай отырып, кредиттердегі модульдің (пәннің) еңбек сыйымдылығының көлемін өзгерту Дуалды кредиттік оқыту 180 кредит модульдік кредиттік оқыту 225 кредит. СӨЖ 45 кредит.
2 Модульдер блогы (пәндер циклі) бойынша оқыту нәтижелерінің жалпы санынан оқыту нәтижелерін өзгерту немесе қосу өзгеріссіз өзгеріссіз 0
3 Құзыреттерді өзгерту Құзыреттер саны 12, Қ 4 Құқықтық жүйе мен экономика негіздерін меңгеру, сыбайлас жемқорлыққа қарсы жағдайларда азаматтық ұстанымды көрсету. Қ 6 Заманауи компьютерлік технологияларды, ақпаратты сандық өңдеу әдістерін қолдану. Құзыреттер саны 13. Қ 7 Еңбек қауіпсіздігі талаптарын сақтау жане қауіпті жағдайларды дұрыс бағалап, алдын алу шараларын қолдану, Қ 4 атауы Экономика, құқық және кәсіпкерлік қызмет негіздерін қолдану, сыбайлас жемқорлыққа қарсы құбылыстар саласында азаматтық ұстанымды көрсету, "жасыл экономика" қағидаттарын ескеру. Кәсіби қызметте жасанды интеллектті қолдануды қоса алғанда, заманауи компьютерлік технологияларды және ақпаратты цифрлық өңдеу әдістерін пайдалану. Қ 6 атауы Кәсіби қызметте жасанды интеллектті қолдануды қоса алғанда, заманауи компьютерлік технологияларды және ақпаратты цифрлық өңдеу әдістерін пайдалану. 10
4 Мәтінді техникалық түзету ЖММ саны 3. КМ саны 5. КМ2 модуль атаулары,КМ1,КМ2,КМ3, КМ5 модульдердің қысқаша сипаттамасы,КМ2 ОН саны 5 ЖММ 2 - мазмұны, жасанды интеллект негіздерімен оның кәсіби қызметі. ЖММ 3 мазмұны, жасыл экономика қағидаттары. КМ 1 мазмұны,жұмыс істеу кезіндегі қауіпсіздік техникасы; КМ 2 мазмұны, жұмыс істеу кезіндегі қауіпсіздік техникасы;.КМ 3 мазмұны, жұмыс істеу кезіндегі қауіпсіздік техникасы; КМ 4 мазмұны, жұмыс істеу кезіндегі қауіпсіздік техникасы; КМ 5 мазмұны, жұмыс істеу кезіндегі қауіпсіздік техникасы; Жарма,бұршақ және макарон өнімдері, жұмыртқа,сүзбе,қамырдан тағамдар мен гарнирлер дайындау, КМ1 Еңбек қауіпсіздігі саласындағы негізгі заңнамалық және құқықтық актілер ережелер, санитарлық нормалар мен экологиялық және өнеркәсіптік қауіпсіздікке қойылатын заманауи талаптар; өнімдерді механикалық өңдеу үшін жұмыс орнын ұйымдастыру; көкөністерге алғашқы механикалық өңдеу кезеңдері; тағамдар дайындау принциптері, азық -түлік тауарларын қабылдау кезінде физикалық, химиялық, биологиялық қасиеттері; балықтарды, теңіз өнімдерін алғашқы механикалық өңдеу тәсілдері; ет және ет өнімдеріне алғашқы механикалық өңдеу түрлері; ауылшаруашылық құстары мен жабайы қанаттыларды алғашқы механикалық өңдеу кезеңдері. КМ2 қысқаша сипаттамасы: Тамақтандыру ұйымдарындағы еңбекті қорғау,өндірістік санитария және өрт қауіпсіздігі талаптары; жармадан,бұршақ және макароннан, жұмыртқадан, сүзбеден,қамырдан тағамдар мен гарнирлерді дайындау технологиялары;жармадан,бұршақ және макароннан,жұмыртқадан, сүзбеден, қамырдан тағамдар мен гарнирлерді дайындау технологиялары; жармадан, бұршақ және макароннан,жұмыртқадан,сүзбеден, қамырдан тағамдар мен гарнирлер дайындауда қолданылатын тағам өнімдерінің сапасына, қауіпсіздігіне қойылатын талаптар; жармадан, бұршақ және макароннан,жұмыртқадан,сүзбеден, қамырдан тағамдар мен гарнирлерді дайындауға арналған рецепттер жинағын пайдалану ережелері; дайындау барысында қолданылатын шикізатты тазарту,өңдеу; жармадан бұршақ және макароннан, жұмыртқадан,сүзбеден,қамырдан тағамдар мен гарнирлерді дайындауда қолданылатын өнімдер мен шикізаттың әр түрлі түрлерінің тағамдық құндылығы. КМ3 қысқаша сипаттамасы: Ұлттық кондитерлік өнімдерді дайындау технологиясының нормалары; ұннан жасалған тағамдар мен өнімдерді дайындау нормативтері; қамыр түрлері, дайындау технологиясы, әрлеу жартылай өнімдерін дайындау технологиясы; шығыс кондитерлік өнімдерін дайындау технологиясы; кәсіби қызметте сүрет салу және мүсіндеу негіздерін ұннан жасалған өнімдерге пайдалану ережері; жұмыс істеу кезіндегі қауіпсіздік техникасы, тамақ пісіру кезіндегі қауіпсіздік нормалары; технологиялық карталар, технологиялық сұлбалар мен рецептерді құрастыру үшін орыс және шет тілін қолдану принциптері. КМ5 қысқаша сипаттамасы: Азиялық тағамдарды басқа ұлттық тағамдардан ажырату әдістері, дайындалу технологиясын ұйымдастыру ережелері; жұмыс істеу кезіндегі қауіпсіздік техникасы, паназиялық тағам түрлері, тағамдарға арналған өнімдерді аспаздық өңдеуді және жылумен өңдеу тәсілдері; қазақ ұлттық тағамдарын дайындау әдістері; еуропалық тағамдарға арналған тұздық пен гарнирді қоса, шығымды сақтай отырып, дайын тағамдарды эстетикалық негізде безендіру негіздері; банкет тағамдарының, соның ішінде әлем халықтары асханасы тағамдарының сұрыпталымының түрлері. КМ 2 ОН 2.1. Тұтқыр ботқа тағамдарын дайындау. ОН 2.2. Сұйық ботқа тағамдарын дайындау. ОН 2.3. Макарон өнімдерімен және бұршақ тұқымдастардан тағамдар дайындау. ОН 2.4 Сүзбе мен жұмыртқадан тағамдар, тұшпараға арналған әртүрлі қамыр түрлерін дайындау.ОН2.5. Жарма, бұршақ және макарон өнімдерін гарнир есебінде қолдану

Наличие лицензии по данной специальности: Бар

Руководитель: Елекеев Марс Атымтайұлы

Исполнитель: Рахманкулова Дилраба Мирзахитовна
Сотовый телефон: +77021407240
Адрес электронной почты: dilrabo_65@mail.ru