Заявка на обновление образовательной программы
«Басқару колледжі» ЖШС направляет обновленную образовательную программу для размещения в Реестре технического и профессионального, послесреднего образования по специальности 10130100 Қонақ үй бизнесі, квалификации/ям, 4S10130104 Супервайзер.
ID обновляемой ОП в Реестре: 17419
| № | Өзгерістер түрлері | ББ қолданыстағы редакциясы | ББ жаңартылған редакциясы | Өзгерістер пайызы |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Оқыту нәтижелерін және модульдер блогы (пәндер циклі) бойынша кредиттердің жалпы санын сақтай отырып, кредиттердегі модульдің (пәннің) еңбек сыйымдылығының көлемін өзгерту | ЖММ 2. Ақпараттық-коммуникациялық және цифрлық технологияларды қолдану. Кредиттер саны - 4. | БМ енгізілуіне байланысты: ЖММ 2. Ақпараттық-коммуникациялық және цифрлық технологияларды қолдану. Кредиттер саны - 2. | |
| ОММ 3. Экономиканың базалық білімін және кәсіпкерлік негіздерін қолдану. Кредиттер саны - 2. | ОММ 3. Экономиканың базалық білімін және кәсіпкерлік негіздерін қолдану. Кредиттер саны - 4. | |||
| БМ - болмаған. | БМ 1. Сервистік қызмет көрсету, кәсіби коммуникация және жұмыс процесін қауіпсіз ұйымдастыру негіздерін игеру. Кредиттер саны - 7. | |||
| КМ 2. Бос емес нөмірлерді және бос орындардың болуын есепке алуды жүргізу. Кредиттер саны - 10. | КМ 2. Бос емес нөмірлерді және бос орындардың болуын есепке алуды жүргізу. Кредиттер саны - 8. | |||
| КМ 3. Әріптестермен өзара әрекеттесуді қолдау. Кредиттер саны - 18 | КМ 3. Әріптестермен өзара әрекеттесуді қолдау. Кредиттер саны - 13. | |||
| КM 4. Бөлімшедегі қызмет бағыты бойынша бизнес-жоспарды орындау. Кредиттер саны - 18 | КМ 4. Бөлімшедегі қызмет бағыты бойынша бизнес-жоспарды орындау. Кредиттер саны - 15. | |||
| 2 | Модульдер блогы (пәндер циклі) бойынша оқыту нәтижелерінің жалпы санынан оқыту нәтижелерін өзгерту немесе қосу | БМ - болмаған | БМ 1. Сервистік қызмет көрсету, кәсіби коммуникация және жұмыс процесін қауіпсіз ұйымдастыру негіздерін игеру. ОН 1.1. Қызмет көрсетудің кәсіби стандарттарын және қонақ үй қызметкерінің іскерлік этикасының нормаларын сақтау. ОН 1.2. Қонақтармен және әріптестермен кәсіби қарым-қатынастың базалық дағдыларын қолдану. ОН 1.3. Қонақ үйде жұмыс істеу үшін қажетті негізгі сандық құралдар мен офистік бағдарламаларды пайдалану. ОН 1.4. Қонақтарға қызмет көрсету аймағында қауіпсіздік талаптарының және экологиялық жауапкершіліктің сақталуын қамтамасыз ету. ОН 1.5. Корпоративтік сыртқы келбет стандарттарын және кәсіби мінез-құлық нормаларын сақтау. | 15 |
| КМ 5. Сату, қонақ үй қызметтерін көрсету. ОН 5.4., ОН 5.5. - болмаған | КМ 5. Сату, қонақ үй қызметтерін көрсету. ОН 5.4. Қонақтардың сұраныстарын өңдеу және қонақ үй қызметтерін жылжыту үшін жасанды интеллект құралдарын пайдалану. ОН 5.5. Клиенттік қызмет деңгейін арттыру үшін қарсылықтармен жұмыс істеу әдістерін және қонақтардың шағымдарын өңдеу алгоритмдерін қолдану. | 12 | ||
| 3 | Құзыреттерді өзгерту | Қ 5. Заманауи компьютерлік технологияларды, ақпаратты сандық өңдеу әдістерін қолдану. | Қ 5. Заманауи компьютерлік технологияларды, цифрлық платформалар мен жасанды интеллект элементтері бар сервистерді пайдалану. БМ енгізілуіне бейланысты: Қ 8. Сервистік қызмет көрсету негіздерін қолдану, кәсіби коммуникация нормаларын пайдалану және жұмыс процесін қауіпсіз ұйымдастыруды қамтамасыз ету. КМдердің құзыреттіліктері қайта нөмірленді. | 5 |
| 4 | Мәтінді техникалық түзету | Қ 5. Заманауи компьютерлік технологияларды, ақпаратты сандық өңдеу әдістерін қолдану. Қ 8. Әр түрлі санаттағы қонақтарды қабылдау, орналастыру және тіркеу. Қ 9. Бос емес бөлмелер мен бос орындардың есебін жүргізу Қ 10. Әріптестермен өзара әрекеттесуді қолдау. Қ 11. Қызмет бағыты бойынша бизнес-жоспарды орындау. Қ 12. Сату, қонақ үй қызметтерін көрсету. Қ 13. Қызметкерлерді жұмыс орнында бейімдеуге және оқытуға қатысу және қонақ үй кәсіпорнында бірыңғай корпоративтік мәдениетті қолдау. Қ 14. Жабдықты пайдалану кезінде экологиялық және өнеркәсіптік қауіпсіздікті қамтамасыз ету. ЖММ 2. Ақпараттық-коммуникациялық және цифрлық технологияларды қолдану. ОН 2.1. Ақпараттық-коммуникациялық технологиялар негіздерін меңгеру. ОН 2.2. Ақпараттық-анықтамалық және интерактивті веб-порталдардың қызметтерін пайдалану. ЖММ 3. Экономиканың базалық білімін және кәсіпкерлік негіздерін қолдану. ОН 3.1. Экономикалық теория саласындағы негізгі мәселелерді меңгеру. ОН 3.2. Кәсіпорында болып жатқан экономикалық процестерді талдау және бағалау. ОН 3.3. Қазақстан Республикасында кәсіпкерлік қызметті ұйымдастыру мен жүргізудің ғылыми және заңнамалық негіздерін меңгеру. ОН 3.4. Құқықтық жүйе мен экономиканың негіздерін меңгеру, сыбайлас жемқорлыққа қарсы құбылыстар саласында азаматтық ұстанымды көрсету. БМ - жоқ КМ 1.Түрлі деңгейдегі қонақтарды қабылдау, орналастыру және тіркеу Қонақ үйге келушілерді тіркеу тәртібі;бөлмелердің түрлері;қонақтар тобын және ерекше маңызды қонақтарды орналастыру технологиялары;қонақтарды алдын ала броньмен және алдын ала брондаусыз тіркеу тәртібі;магниттік кілттерді іске қосу әдістері;ағылшын тілі.;қонақтарға қызмет көрсету сапасына қойылатын талаптар. ОН 1.1. Жабдықты пайдалану кезінде экологиялық және өнеркәсіптік қауіпсіздік техникасын зерттеу. ОН 1.2. Қонақтар тобын қабылдау мен орналастыру және қонақтардың тұруын ұзарту мен магниттік кілттерді белсенді ету. ОН 1.3. Қонақ үйді басқарудың автоматтандырылған жүйесіне қонақты орналастыру, басқа бөлмеге ауыстыру, тұруын ұзарту туралы мәліметтерді енгізу. ОН 1.4. Қонақтарды қабылдау, орналастыру, тіркеу кезінде, соның ішінде ағылшын тілінде байланыс жасау КМ 5. Сату, қонақ үй қызметтерін көрсету Маркетингтік іс-шаралар; қонақ үй өнімімен қанағаттандырылатын қажеттіліктер; тұтынушының қалауын зерттеу және талдау әдістері; қонақ үй өнімінің тұтынушылары, олардың мінез-құлқының ерекшеліктері; қонақ үйдің нөмірлік қорын және қосымша қызметтерін сату ерекшеліктері; қонақ үйдің баға саясатының ерекшелігі, оның қалыптасуына әсер ететін факторлар, жеңілдіктер мен үстемеақылар жүйесі;қонақ үй қызметтері мен қонақ үй өнімдерінің жарнамасының ерекшелігі. ОН 5.1. Қонақ үй қызметтерін сату, көрсету бойынша міндеттерді орындау. ОН 5.2. Өз қызметін бағалауды жүргізу. ОН 5.3. Сатып алушылардың келісімшарт талаптарын орындауына мониторинг жүргізу. КМ 6. Қызметкерлердің жұмыс орнында бейімделуіне және оқытуға қатысуы Қызметкерлерді жұмыс орнында бейімдеу мен оқытуды реттейтін нормативтік құжаттар.; корпоративтік этика кодексі; біліктілік талаптары; жұмыс орнындағы бейімделу және оқыту әдістері. ОН 6.1. Жұмыс орнында бейімделу және оқыту әдістерін қолдану. ОН 6.2. Жаңа қызметкерлерге кәсіби дағдыларды беру. ОН 6.3. Қызметкерлерге кәсіпорынның корпоративтік мәдениетін сақтау және сіңіру. | Қ 5. Заманауи компьютерлік технологияларды, цифрлық платформалар мен жасанды интеллект элементтері бар сервистерді пайдалану. Қ 8. Сервистік қызмет көрсету негіздерін қолдану, кәсіби коммуникация нормаларын пайдалану және жұмыс процесін қауіпсіз ұйымдастыруды қамтамасыз ету. Қ 9. Әр түрлі санаттағы қонақтарды қабылдау, орналастыру және тіркеу. Қ 10. Бос емес бөлмелер мен бос орындардың есебін жүргізу. Қ 11. Әріптестермен өзара әрекеттесуді қолдау. Қ 12. Қызмет бағыты бойынша бизнес-жоспарды орындау. Қ 13. Сату, қонақ үй қызметтерін көрсету. Қ 14. Қызметкерлерді жұмыс орнында бейімдеуге және оқытуға қатысу және қонақ үй кәсіпорнында бірыңғай корпоративтік мәдениетті қолдау. Қ 15. Жабдықты пайдалану кезінде экологиялық және өнеркәсіптік қауіпсіздікті қамтамасыз ету. ЖММ 2. Ақпараттық-коммуникациялық және цифрлық технологияларды қолдану. Ақпаратты жинаудың, өңдеудің, ұсынудың және берудің қазіргі заманғы технологияларының негіздері; ақпараттық технологиялар құралдарын пайдалану негіздері; қазіргі заманғы ақпараттық және компьютерлік технологияларды дамытудың негізгі бағыттары. ОН 2.1. Ақпараттық-коммуникациялық технологиялар негіздерін меңгеру. ОН 2.2. Ақпараттық-анықтамалық және интерактивті веб-порталдардың қызметтерін, оның ішінде сандық платформалар мен жасанды интеллект қолдау көрсететін қызметтерін пайдалану. ЖММ 3. Экономиканың базалық білімін және кәсіпкерлік негіздерін қолдану Қазіргі заманғы экономикалық жүйенің жұмыс істеу заңдылықтары мен тетіктері; нарықтық экономика қағидаттары; кәсіпкерлікті дамытудың мақсаттары, факторлары мен шарттары; Қазақстандағы кәсіпкерлік қызметтің қазіргі заманғы ұйымдық-құқықтық нысандары; бизнестің ұйымдастырушылық және қаржылық негіздері. ОН 3.1. Экономикалық теория саласындағы негізгі мәселелерді меңгеру. ОН 3.2. Кәсіпорында болып жатқан экономикалық процестерді талдау және бағалау. ОН 3.3. Әлемдік экономика дамуының негізгі үрдістерін және «жасыл» экономикаға көшу қағидаттарын түсіну. ОН 3.4. Сыбайлас жемқорлыққа қарсы іс-қимыл саласындағы жағдайды талдау және азаматтық ұстанымды қалыптастыру үшін пайдалана отырып, ҚР-дағы кәсіпкерлік қызметтің құқықтық және экономикалық негіздерін жүйелі түсінуді көрсету. БМ 1. Сервистік қызмет көрсету, кәсіби коммуникация және қонақтарға қызмет көрсету қауіпсіздігін ұйымдастыру негіздерін игеру. Қонақ үйде сервистік қызмет көрсетудің түрлері мен стандарттары; қонақ үй қызметкерінің кәсіби мінез-құлқы мен іскерлік этикасының қағидалары; түрлі санаттағы қонақтармен іскерлік қарым-қатынас және қарым-қатынас мәдениетінің негіздері; базалық цифрлық сауаттылық, офистік және бұлтты сервистердің негізгі функцияларын пайдаланылуы; қонақ үй қызметін құжаттамалық сүйемелдеу негіздері; қонақтарға қызмет көрсету аймағында қауіпсіз еңбек жағдайлары және қонақтардың қауіпсіз болуын қамтамасыз ету қағидалары; қызметкердің сыртқы түрінің стандарттары, тәртіп нормалары және корпоративтік қағидалары. ОН 1.1. Қызмет көрсетудің кәсіби стандарттарын және қонақ үй қызметкерінің іскерлік этикасының нормаларын сақтау. ОН 1.2. Қонақтармен және әріптестермен кәсіби қарым-қатынастың базалық дағдыларын қолдану. ОН 1.3. Қонақ үйде жұмыс істеу үшін қажетті негізгі сандық құралдар мен офистік бағдарламаларды пайдалану. ОН 1.4. Қонақтарға қызмет көрсету аймағында қауіпсіздік талаптарының және экологиялық жауапкершіліктің сақталуын қамтамасыз ету. ОН 1.5. Корпоративтік сыртқы келбет стандарттарын және кәсіби мінез-құлық нормаларын сақтау. КМ 1. Түрлі деңгейдегі қонақтарды қабылдау, орналастыру және тіркеу Қонақ үйге келушілерді тіркеу тәртібі; бөлмелердің түрлері; қонақтар тобын және ерекше маңызды қонақтарды орналастыру технологиялары; қонақтарды алдын ала броньмен және алдын ала брондаусыз тіркеу тәртібі; магниттік кілттерді іске қосу әдістері; ағылшын тілі; қонақтарға қызмет көрсету сапасына қойылатын талаптар. ОН 1.1. Қонақтар топтарын қабылдау және орналастыру, тұру мерзімін ұзарту. ОН 1.2. Қонақтың қонақүйге кірісі, ауысуы және тұру мерзімін автоматтандырылған басқару жүйесіне енгізу. ОН 1.3. Қонақтарды тіркеу және орналастыру кезінде іскерлік қарым-қатынас тәсілдерін (оның ішінде ағылшын тілінде) қолдану. ОН 1.4. Қонақтарды орналастыру кезеңінде туындайтын жанжал жағдайларын реттеу және шағымдармен жұмыс істеу тәсілдерін қолдану. КМ 2. Бос емес нөмірлерді және бос орындардың болуын есепке алуды жүргізу Қонақ үйді басқарудың автоматтандырылған жүйелері, электронды резервтеу, нөмірлік қордың автоматтандырылған есебі; қонақ үйлердегі есіктерді құлыптаудың электрондық жүйелері, қауіпсіздік қызметінің автоматтандырылған технологиялары. ОН 2.1. Қонақ үйді басқарудың автоматтандырылған жүйесінде жұмыс жасау. ОН 2.2. Қонақтардың келуінің, кетуінің кестесін жасау. КМ 3. Әріптестермен өзара әрекеттесуді қолдау Тиімді қарым-қатынас принципі, әріптестермен қарым-қатынас жасау тәсілдері; түсінбеушіліктің ықтимал алғышарттарын болдырмау ережелері; кодексорпоративтік этика; бизнес-коммуникация негіздерінің принциптері. ОН 3.1. Іскерлік қарым-қатынас ережелерін пайдалана отырып, бөлімшедегі әріптестермен жұмыс коммуникацияларын жүзеге асыру. ОН 3.2. Бөлімшенің жұмысын қызметкерлер арасында бөлу. ОН 3.3. Корпоративтік этика кодексін сақтау және бөлімше қызметкерлерінің оны сақтауын бақылау. ОН 3.4. Бизнес-коммуникация қағидаларын кәсіби қызметте қолдану. КМ 4. Бөлімшедегі қызмет бағыты бойынша бизнес-жоспарды орындау Іскерлік (бизнес) жоспарлау; бизнес-жоспарлаудың мақсаттары, оның ерекшеліктері; қызметкерлердің қызметін жоспарлау; бизнес-жоспар құру ерекшеліктері; бизнес-жоспарды әзірлеу кезеңдері. ОН 4.1. Бекітілген бизнес-жоспарға сәйкес өз қызметін жоспарлау. ОН 4.2. Бекітілген бизнес-жоспарға сәйкес қызметкерлердің қызметін жоспарлау. ОН 4.3. Өзінің жұмыс тапсырмаларының бекітілген жоспарға сәйкес орындалуын бақылау. ОН 4.4. Бөлімше қызметкерлерінің бекітілген тапсырмалар мен қызмет көрсету стандарттарын орындауын бақылау. КМ 5. Сату, қонақ үй қызметтерін көрсету Маркетингтік іс-шаралар; қонақ үй өнімімен қанағаттандырылатын қажеттіліктер; тұтынушының қалауын зерттеу және талдау әдістері; қонақ үй өнімінің тұтынушылары, олардың мінез-құлқының ерекшеліктері; қонақ үйдің нөмірлік қорын және қосымша қызметтерін сату ерекшеліктері; қонақ үйдің баға саясатының ерекшелігі, оның қалыптасуына әсер ететін факторлар, жеңілдіктер мен үстемеақылар жүйесі;қонақ үй қызметтері мен қонақ үй өнімдерінің жарнамасының ерекшелігі; қонақүй қызметтерін ілгерілету мен көрсету барысында цифрлық сервистер мен жасанды интеллект құралдары. ОН 5.1. Қонақүй қызметтерін сату және көрсету бойынша тапсырмаларды орындау. ОН 5.2. Өз қызметінің нәтижелерінің тиімділігін бағалау. ОН 5.3. Сатып алушылардың келісімшарт талаптарын орындауына мониторинг жүргізу. ОН 5.4. Қонақтардың сұраныстарын өңдеу және қонақ үй қызметтерін жылжыту үшін жасанды интеллект құралдарын пайдалану. ОН 5.5. Клиенттік қызмет деңгейін арттыру үшін қарсылықтармен жұмыс істеу әдістерін және қонақтардың шағымдарын өңдеу алгоритмдерін қолдану. КМ 6. Қызметкерлердің жұмыс орнында бейімделуіне және оқытуға қатысу Қызметкерлерді жұмыс орнында бейімдеу мен оқытуды реттейтін нормативтік құжаттар; корпоративтік этика кодексі; біліктілік талаптары; жұмыс орнындағы бейімделу және оқыту әдістері. ОН 6.1. Жұмыс орнында бейімделу және оқыту әдістерін қолдану. ОН 6.2. Жаңа қызметкерлерді жұмыс орнындағы негізгі операцияларды меңгеруге көрнекі көрсету және тәлімгерлік арқылы сүйемелдеу. ОН 6.3. Жұмыс барысында кәсіпорынның корпоративтік мәдениетін сақтау. |
Наличие лицензии по данной специальности: Бар
Руководитель: Джункабаева Замира Арапбаевна
Исполнитель: Кабдыгалиева Гүлім Дауреновна Сотовый телефон: 8 771 484 8329 Адрес электронной почты: z_ryskulova@list.ru