Заявка на обновление образовательной программы
"Жамбыл индустриалды- технологиялық колледжі КМҚК направляет обновленную образовательную программу для размещения в Реестре технического и профессионального, послесреднего образования по специальности 07210300 Нан пісіру, макарон және кондитер өндірісі, квалификации/ям, 3W07210302 Кондитер, 3W07210303 Наубайшы.
ID обновляемой ОП в Реестре: 18397
| № | Өзгерістер түрлері | ББ қолданыстағы редакциясы | ББ жаңартылған редакциясы | Өзгерістер пайызы |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Оқыту нәтижелерін және модульдер блогы (пәндер циклі) бойынша кредиттердің жалпы санын сақтай отырып, кредиттердегі модульдің (пәннің) еңбек сыйымдылығының көлемін өзгерту | Қолданыстағы білім беру бағдарламасында кәсіби модульдердің (КМ) нөмірлеуін өзгерту енгізілді | Жаңартылған білім беру бағдарламасында 5 кәсіби модуль (КМ) жойылды | |
| 2 | Модульдер блогы (пәндер циклі) бойынша оқыту нәтижелерінің жалпы санынан оқыту нәтижелерін өзгерту немесе қосу | Қолданыстағы білім беру бағдарламасында: ЖММ 2. ОН 2.2. Әр түрлі ассортименттегі нан-тоқаш және ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді өндірудің технологиялық үдерістерін жүргізетін жұмысшы кадрларды даярлау. | Өзгертілді: ЖММ 2 ОН 2.2. Ақпараттық-анықтамалық және интерактивті веб-порталдардың қызметтерін, жасанды интеллект мүмкіндіктерін пайдалану. ЖММ 2. ОН 2.3 жойылды. | 75 |
| 3 | Құзыреттерді өзгерту | Қолданыстағы білім беру бағдарламасында: Қ 5. Заманауи компьютерлік технологияларды, ақпаратты сандық өңдеу әдістерін және жасанды интеллект технологияларын қолдану. Қ 7. Тіршілік қауіпсіздігі және қоршаған ортаны қорғау саласындағы заңнамалық және нормативтік-техникалық актілер туралы білімді қолдану. Қ 8. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету, жұмыстарды орындау кезінде еңбекті қорғау ережелері мен нормаларын сақтау,экологиялық қауіпсіздік ережелері, санитария және гигиена талаптарын орындау. Қ 9. Нан және нан-тоқаш өнімдерін өндірудің технологиялық процестерін жүргізу. Қ 10. Ылғалдылығы төмен нан өнімдері, мұздатылған жартылай фабрикаттарды және макарон өнімдерін өндірудің технологиялық процестерін жүргізу. Қ 11. Әр түрлі ассортименттегі піспенандар, прәндіктер, кекстер, рулеттер мен вафлилерді дайындау және өңдеудің технологиялық процестерін жүргізу. Қ 12. Торттар мен пирожныйларды дайындау және әрлеу процесін жүргізу. | Жаңартылған білім беру бағдарламасында: Қ 5. Заманауи компьютерлік технологияларды, ақпаратты сандық өңдеу әдістерін және жасанды интеллект құралдарын қолдану. Қ 7. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету, еңбек қауіпсіздігі нормаларын, өндірістік санитария талаптарын, өртке қарсы, өндірістік және экологиялық қауіпсіздік ережелерін сақтау. Қ 8. Нан және нан-тоқаш өнімдерінің әртүрлі ассортиментін өндірудің технологиялық үдерістерін өндірістік рецептураларға сәйкес жүргізу. Қ 9. Өндірістік рецептураларға сәйкес майқоспа нан-тоқаш өнімдерінің, төмен ылғалдылықтағы бұйымдардың және мұздатылған жартылай фабрикаттардың өндірістік технологиялық үдерістерін жүргізу. Қ 10. Әр түрлі ассортименттегі піспенандар, прәндіктер, кекстер, рулеттер мен вафлилерді дайындау және өңдеудің технологиялық процестерін жүргізу. Қ 11. Торттар мен пирожныйларды дайындау және әрлеу процесін жүргізу. Қ 12. Нан пісіру және кондитерлік өндірістің технологиялық жабдықтары мен автоматтандырылған технологиялық желілеріне қызмет көрсету. | 70 |
| 4 | Мәтінді техникалық түзету | Қолданыстағы білім беру бағдарламасының мақсаты: Әр түрлі ассортименттегі нан, нан-тоқаш және ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді өндіру бойынша жұмыстарды орындайтын жұмысшы кадрларды даярлау. | Жаңартылған білім беру бағдарламасының мақсаты: Нан, нан-тоқаш және ұннан жасалған кондитерлік өнімдердің алуан түрлі ассортименттерін өндіру жұмыстарын атқаратын жұмысшы кадрларды даярлау деп өзгертілді |
Наличие лицензии по данной специальности: Бар
Руководитель: Туменбаев Даурен Кыдырбекович
Исполнитель: Еркебаева Айсулу Жаксыкуловна Сотовый телефон: +7 707 911 27 38 Адрес электронной почты: tarazpl12@mail.ru