Заявка на обновление образовательной программы
"Тараз сервис және технология колледжі" КМҚК направляет обновленную образовательную программу для размещения в Реестре технического и профессионального, послесреднего образования по специальности 10130300 Тамақтандыруды ұйымдастыру, квалификации/ям, 3W10130301 Кондитер-безендіруші, 3W10130302 Аспазшы.
ID обновляемой ОП в Реестре: 20496
| № | Өзгерістер түрлері | ББ қолданыстағы редакциясы | ББ жаңартылған редакциясы | Өзгерістер пайызы |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Оқыту нәтижелерін және модульдер блогы (пәндер циклі) бойынша кредиттердің жалпы санын сақтай отырып, кредиттердегі модульдің (пәннің) еңбек сыйымдылығының көлемін өзгерту | БМ 1. енгізілмеген | БМ 1. Еңбек қауіпсіздігі және еңбекті қорғау негіздерін қолдану | |
| 2 | Модульдер блогы (пәндер циклі) бойынша оқыту нәтижелерінің жалпы санынан оқыту нәтижелерін өзгерту немесе қосу | 1-ші кәсіби модульде 6 оқыту нәтижесі бар Модульде қарастырылған сағат саны 500. ОН 1.3. Тамақтану физиологиясы, микробиология, санитария және еңбек гигиенасын сақтап жұмыс жасау. 3-ші кәсіби модуль бойынша оқыту нәтижелер саны-4. 4-ші кәсіби модульде оқыту нәтижелер саны-5. Модульде қарастырылған сағат саны 528. 5-ші кәсіби модульде оқыту нәтижелерінің саны-5. Модульде қарастырылған сағат саны 624. | Базалық модуль енгізілді. 1-ші кәсіби модульге ОН 1.4. Өндірістік үдерісті ұйымдастыру принциптерін меңгеру оқыту нәтижесі қосылды. Модульде қарастырылған сағат саны 468. ОН 1.3. Жеке бас гигиенасының ережелерін сақтай отырып тамақтану физиологиясының негізгі ұғымдарын меңгеру оқыту нәтижесіне өзгертілді. 3-ші кәсіби модульде ОН 3.3. Микробиология ғылымының мазмұнын, міндеттерін түсіну, ОН 3.4. Өндірістік процесте стандарттау талаптарын енгізу, ОН 3.5. Сауда операцияларын құжаттау тәртібін қолдану оқыту нәтижелері қосылды. ОН 4.3. Тауардың кірісі мен шығысына байланысты есептерді жүргізу, ОН 4.6. Марципаннан, қант пастасынан, мастикадан фигуралар жасау оқыту нәтижелері қосылды. Модульде қарастырылған сағат саны 540. ОН 5.4. Тамақтану кәсіпорындарының жабдықталуы мен санитариялық жағдайына қойылатын талаптарды білу, ОН 5.5. Безендіру (сервировка) түрлерін қолдана отырып келушілерге арнайы қызмет түрлерін ұсыну оқыту нәтижелері енгізілді. Модульде қарастырылған сағат саны 636. | 80 |
| 3 | Құзыреттерді өзгерту | жоқ | жоқ | 0 |
| 4 | Мәтінді техникалық түзету | жоқ | жоқ |
Наличие лицензии по данной специальности: Бар
Руководитель: Биназаров Айдархан Дукенбаевич
Исполнитель: Алтаева Айсулу Дихановна Сотовый телефон: 8 776 633 97 24 Адрес электронной почты: CollegeTSTC@mail.kz